Ergotherapie Delft

ergotherapy

Ergotherapie is typisch zo’n therapie waarvan al heel veel mensen gehoord hebben, maar waarvan ook heel veel mensen niet precies weten wat het is en wat een behandeling inhoudt. In beginsel moet ergotherapie ervoor zogen dat je weer gewoon kunt bewegen tijdens het uitoefenen van dagelijkse activiteiten, waarbij je nu dus problemen ondervindt.

 

Juist op die plekken waar de problemen zich specifiek voordoen

De specialist in ergotherapie in Delft, geboden door vakmensen met heel veel ervaring, vindt niet alleen plaats in de praktijk voor ergotherapie in Delft, maar juist ook op die plekken waar de problemen zich voordoen. Dit kan dus op je werk zijn, maar ook prima bij je thuis of op school.

De ergotherapeut adviseert, traint, licht voor en coacht

De specialist in ergotherapie in Delft zal er alles aan doen een oplossing te bedenken voor de problemen die zijn ontstaan bij de dagelijkse activiteiten. Mocht dit nou onverhoopt niet lukken, dan zal de specialist in ergotherapie in Delft met alternatieven komen waardoor de cliënt op die manier weer bepaalde activiteiten pijnvrij uit kan voeren. De specialisten uit Delft doen dit door je van advies te voorzien, je te trainen, voor te lichten en te coachen. Bij ergotherapie draait het er om dat de cliënt uiteindelijk helemaal zelf weer het heft in handen kan nemen. De ergotherapeut dient dan vooral als begeleider en werkt dus primair ondersteunend.

 

Specifiek afgestemd op de wensen van de cliënt

Bij de praktijk voor ergotherapie in Delft wordt maatwerk geleverd. Ergotherapie is toch al zorg op maat, een zorg die geheel en al is afgestemd op de specifieke wensen van de cliënt. Voor er ook maar een behandeling plaats zal vinden, vindt altijd eerst een uitgebreid gesprek plaats. In dat gesprek moet de cliënt vooral aan proberen te geven wat voor hem of haar echt belangrijk is. De ergotherapeut zal de cliënt vervolgens gaan observeren tijdens de dagelijkse activiteiten om zo ook met eigen ogen te zien waar de beperkingen liggen en waar juist mogelijkheden liggen.

 

Ergotherapeut werkt nauw samen met andere specialisten

De specialisten in ergotherapie in Delft kunnen prima samenwerken met andere zorgverleners en hebben tijdens en rond de behandeling vaak contact met specialisten als de huisarts, de fysiotherapeut, de oefentherapeut, de diëtist en ook de logopedist. In bepaalde gevallen kan ook samengewerkt worden met de wijkverpleegkundige en zeker ook met de gemeente, die nadrukkelijk bij de hulpvraag kan worden betrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *