Executive coach

Executive coach voor de vrouwen in de top

Ben jij leidinggevende of manager en loop je soms vast in bepaalde dingen? Dat is heel normaal en er is niets waar jij je voor hoeft te schamen. Het is namelijk door normaal dat je soms vastloopt in je werk. Het is al heel knap dat je een functie als leidinggevende hebt. Het is daarom belangrijk dat jij je al manager of leidinggevende blijft ontwikkelen. Als jij je blijft ontwikkelen zal het bedrijf zich ook blijven ontwikkelen. Deze ontwikkelingen resulteren dan in betere omzet van het desbetreffende bedrijf. Er zijn verschillende dingen belangrijk waar jij je in kunt ontwikkelen. Een daarvan is een goede leider zijn, veel managers denken dat zij een goede leider zijn terwijl ze veel in de clinch liggen met hun medewerkers. Een goede leider moet in ieder geval goed zijn in twee dingen. Als eerste moet deze kunnen ondersteunen en ten tweede moet deze problemen kunnen oplossen. Veel mensen zien een managersfunctie als politie agent spelen. Als je deze rol inneemt als manager zul je snel in problemen komen. Een executive manager kan je hierbij goed helpen. Een executive kan je helpen bij het krijgen van een bevlogen en gemotiveerd team.

Bevlogenheid en betrokkenheid

Een bevlogen en betrokken team in ontzettend belangrijk als je een leiding geeft. Het is niet eenvoudig een betrokken en bevlogen team te hebben en vast te houden. Je hebt hier als manager echter wel een ontzettend grote rol in. Het is daarom belangrijk dat jij deze taak dan ook goed vervult. Het kan zijn dat hier zelf niet uitkomt dan kan een executive manager jouw een helpende hand bieden. Een executive manager kan er voor zorgen dat je in de goede richting wordt geleid. Hij of zij kan bijvoorbeeld tips geven hoe je jouw personeel het beste kan benaderen en hoe je deze het best kunt waarderen. Waardering is namelijk ontzettend belangrijk.

Hoe gaat een executive coach te werk

Een executive coach zal als eerste met je in gesprek gaan over de problemen waar je tegenaan loopt. Als hij of zij dat gedaan heeft dan zal deze een plan van aanpak maken. Soms kan dit betekenen dat de band zal moeten worden hersteld met het personeel, soms kan het zo zijn dat je een nieuw team moet samenstellen en er mensen moeten worden ontslagen. Dit zijn allemaal dingen waarbij een executive coach bij kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *