Wat is EMDR-therapie Roosendaal?

EMDR-therapie

Je zult je wel afvragen bij de titel, wat is dat? Nou zo dachten wij als redactie er ook over. EMDR, nog nooit van gehoord. Daarom is het een leuk stukje om te lezen omdat je na het lezen van dit artikel door gaat krijgen wat EMDR-therapie Roosendaal is en waarom mensen er mee zijn begonnen en waarom. Nu eerst even uitleggen wat EMDR inhoudt, dan kunnen we daarna verder op de stof in. EMDR is een afkorting van eye movement desensitization and reprocessing. Het is een therapie voor mensen die nare gebeurtenissen hebben meegemaakt en hier nog steeds mee zitten. Denk aan: een ongeluk, mishandeling, seksueel misbruik of geweld. Wanneer kom je in aanmerking voor EMDR-therapie?

 

Als er iets gebeurd, dan kan je het verwerken, je kan ook vastlopen in de verwerking.

Vastlopen in de verwerking zorgt ervoor dat je je anders voelt, gedraagt, je anders denkt en reageert op je omgeving. Vaak merk je dat je je niet goed voelt of je omgeving geeft dit aan. Je realiseert je wellicht niet dat de veranderingen bij jezelf te maken hebben met de onverwerkte schokkende gebeurtenis. Het kan zijn dat de schokkende gebeurtenis ervoor zorgt dat je er steeds angstige beelden of gedachten over hebt, waardoor je last hebt van verschillende klachten. EMDR is dan een eerste-keus behandeling om je van deze klachten af te helpen. Klachten die je kan hebben zijn:

Nare herinneringen hebben, de gebeurtenis herbeleven, zaken vermijden die te maken hebben met het incident, een korter lontje of sneller te zijn geïrriteerd.

Tijdens een EMDR-therapie behandeling komen veel dingen aan bod en zorgt dat ervoor dat je je beter in je vel gaat laten zitten. De therapie wordt op een geheel eigen wijze gedaan en kan verschillen. Vaak worden de ervaringen teruggebracht met een stimuli om je over de drempel heen te zetten. Maar wanneer kan EMDR worden toegepast?

In het begin van de EMDR-therapie zal er uitgebreid aandacht worden besteed aan de oorzaak en achtergrond van de klachten. Daarnaast wordt er een taxatie gemaakt van een aantal individuele kenmerken, waaronder de persoonlijke draagkracht en de last die men van de klachten ondervindt. Hieruit zal blijken of een gerichte traumabehandeling op dat moment nodig is, en of daarvoor EMDR kan worden gebruikt. Heb je er last van en wil je van je nare gevoelens en herinneringen af? Dan is het een goed moment om nu een EMDR-therapie te boeken om daarna weer vrolijk door het leven te gaan en niet met je geest bij de nare gedachten te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *